Ohmygossip.fi / Ohmygossip Couture / OHMYGOSSIP Teen / Viihde & Julkkikset / Muoti & Kauneus / Rakkaus & Suhteet / Julkkisblogit / Haastattelut / Various NordenBladet.fi / Yhteisö, Politiikka & Liiketoiminta / Matkailu & Kulttuuri /Helena-Reet Ennetin blogi / Koti, Perhe & Lapset / Terveys & Hengellisyys /Uutiset

TARKKAILE PUHETAPAASI eli 4 hyödyllistä sääntöä välttää tyhmän vaikutelman antamista itsestä!

TARKKAILE PUHETAPAASI eli 4 hyödyllistä sääntöä välttää tyhmän vaikutelman antamista itsestä!

OHMYGOSSIP – Mitä sivistyneempi ja älykkäämpi ihminen on, sitä enemmän hän tarkkailee millaisen kuvan hän itsestään kodin ulkopuolella antaa. Itsestään parhaan mahdollisen kuvan antamiseksi kannattaa kiinnittää huomiota myös omaan puhetapaan. Itsensä ilmaisemiseen käytettävä sanasto kertoo meistä hyvin paljon.

Sääntö numero 1: Älä ole moukkamainen äläkä kiroile!

Sääntö numero 2: Pyri välttämään täytesanoja! Täytesanoja käytetään tottumuksesta. Tyypillisiä täytesanoja ovat niinku, tavallaan, lähtökohtaisesti, toki, tota jne.

Sääntö numero 3: Älä käytä lainasanoja, jos siihen ei ole tarvetta. Tutkijat ottivat pari kappaletta yhdestä väitöskirjasta ja korvasivat kaikki hankalat sanat yksinkertaisemmilla, jotta teksti olisi helppotajuisempi. Sitten molempia katkelmia näytettiin testin osallistujille ja ilmeni, että yksinkertaisemman tekstin kirjoittajaa pidettiin älykkäämpänä.

Sääntö numero 4: Älä käytä sanoja ja sanontoja väärin. Jotkut sanat ja sanonnat ovat sellaisia, että jos niitä käytetään hyvin paljon, ne alkavat helposti ärsyttää muita. Jos vain mahdollista, yritä välttää sellaisia sanoja ja ilmaisuja, joiden merkityksestä et ole varma, sillä niiden väärä käyttö voi antaa sinusta varsin tyhmän vaikutelman.

Kuva: Pexels
Lähde: Ohmygossip.ee


Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory