Ohmygossip.fi / Ohmygossip Couture / OHMYGOSSIP Teen / Viihde & Julkkikset / Muoti & Kauneus / Rakkaus & Suhteet / Julkkisblogit / Haastattelut / Various NordenBladet.fi / Yhteisö, Politiikka & Liiketoiminta / Matkailu & Kulttuuri /Helena-Reet Ennetin blogi / Koti, Perhe & Lapset / Terveys & Hengellisyys /Uutiset

MATKUSTA TURVALLISESTI – 13 hyödyllistä vinkkiä

MATKUSTA TURVALLISESTI – 13 hyödyllistä vinkkiä

OHMYGOSSIP – Ei ole oleellista, minne tai kenen kanssa matkalle lähdet, kunhan teet sen turvallisesti. Tästä löydät joitakin neuvoja siihen, ettei matkasi loppuisi huonosti.

1. Ajattele terveyttäsi: muista ottaa mukaan eurooppalainen sairausvakuutuskortti (EHIC). Lataa itsellesi Eurooppalaisen sairausvakuutuskortin maksuton matkapuhelinsovellus, joka auttaa sinua ottamaan yhteyttä vierailtavan maan auttavaan viranomaiseen. Jos matkustat Euroopan ulkopuolelle tai maahan, jossa Eurooppalainen sairausvakuutuskortti ei ole voimassa, hanki itsellesi ehdottomasti matkavakuutus. Voisit ottaa mukaan myös tärkeimmät ensiapuvälineet, kuten siteitä, jodia, desinfioivia pyyhkeitä.

Hätätilanteessa soita missä tahansa EU-maassa maksuttomaan numeroon 112. Niissä vastaajat puhuvat eri kieliä maasta riippuen.

Ennen eksoottiseen kohteeseen matkustamista sinun tulisi käydä lääkärissä, antaa tarvittaessa rokottaa itsesi ja saada tietoa terveydensuojelukeinoista.

2. Tunne omat oikeutesi: ei ole tärkeää, matkustatko EU:ssa junalla, lentokoneella, bussilla vai laivalla, sillä mikäli sattuu kulkuneuvojen myöhästymisiä, perumisia tai sinulla on liikkumiseen liittyviä erikoistarpeita, EU:n matkustajaoikeudet suojaavat sinua. Lataa itsellesi matkustajaoikeuksia koskeva matkapuhelinsovellus.

3. Älä säilytä kaikkea rahaasi samassa paikassa: älä pidä matkalla ollessasi kaikkea käteistä rahaasi ja pankkikortteja samassa paikassa, vaan pane ainakin yksi kortti ja osa käteisestä rahasta toiseen paikkaan, mieluummin muualle kuin taskuun. Jos kadotat jonkin luottokorteistasi tai se varastetaan, ilmoita siitä poliisille ja ota ensi tilassa yhteyttä kortin antaneeseen pankkiin, jotta kortti suljettaisiin.

4. Älä säilytä lompakkoasi takataskussa: välttääksesi taskuvarkaiden uhriksi sattumista säilytä lompakkoasi etu- tai sisätaskussa, parhaassa tapauksessa sellaisessa, jonka voi sulkea.

5. Tee asiakirjoistasi sähköinen kopio: skannaa matka-asiakirjasi (henkilötodistus, passi, viisumi) ja lähetä ne sähköpostiosoitteeseesi. Näin saat ne käsiisi aina, jos alkuperäiset sattuisivat katoamaan. Jos henkilötodistuksesi tai passisi katoaa tai jos se varastetaan, ota yhteyttä poliisiin ja lähimpään konsulaattiin tai lähetystöön.

6. Ole tarkkana tuntemattomien henkilöiden suhteen: aseta vieraiden luottamiselle tietyt rajat, esim. älä mene heidän kanssaan vaarallisiin kaupunginosiin tai ota heiltä vastaan ruokaa tai juomaa. Älä myöskään ota vierailta vastaan paketteja tai lahjoja.

7. Älä ylpeile varakkuudellasi: on itsestään selvää, että oletpa missä tahansa (ja varsinkin tuntemattomissa paikoissa), ei ole järkevää käyttää kalliita koruja ja vaatteita tai pitää näkyvillä isoa ja kallista kameraa. Joten pyri välttämään turhaa huomiota, ettet sattuisi varasten uhriksi.

8. Älä jätä tavaroitasi ilman valvontaa: on myös aivan selvää, että julkisessa tilassa ollessa ei kannata jättää laukkujaan jalkojensa eteen tai tuolin selkänojaan roikkumaan. Matkaillessasi sinun tulisi kiinnittää matkalaukkuihin nimesi ja yhteystietosi ja valvoa niitä, kunnes olet luovuttanut ne lentokoneeseen vietäviksi.

9. Älä ryhdy vastarintaan: jos satut tilanteeseen, jossa sinut aiotaan ryöstää, anna lompakkosi, rannekellosi, puhelimesi tms. Kos yrität vastustaa, on vaara, että loukkaannut.

10. Ole varovainen, kun käytät luottokorttiasi: julkisissa tietokoneissa (esim. internet-kahviloissa) voi olla näppäimenpainalluksesi tallentava ohjelma, joka mahdollistaa sen, että joku toinen voi käyttää salasanojasi.

11. Ole yhteydessä: ota ehdottomasti säännöllisesti yhteyttä perheeseesi, jotta kotona oltaisiin tietoisia matkasuunnitelmistasi. Näin läheiset tietävät, mistä sinua etsiä siinä tapauksessa, että jotain sattuisi. Yhteydessä oleminen on nyt aiempaa helpompaa, koska puhelimen ja internetin käytön hinnat ulkomailla ovat lähes kaikkialla halventuneet.

12. Tee esityö: lue matkakohteestasi, jotta olisit tietoinen mahdollisista turvallisuusongelmista, paikallisista tavoista, alueista, joita sinun tulisi välttää jne.

13. Käytä joukkoliikennettä järkevästi: ole varovainen paikoissa, joissa on paljon väkeä, kuten metroissa, rautatieasemilla, hisseissä, turismikohteiden läheisyydessä, toreilla ja muissa paikoissa, joissa on paljon kansaa. Älä herätä huomiota itseesi äläkä käyttäydy, kuin olisit eksynyt. Anna itsestäsi itsevarma vaikutelma silloinkin, kun olet oikeasti eksynyt. Myös epävirallisten taksien käyttöä kannattaa välttää.

Kaikkien turvallisen matkailun neuvojen lisäksi muista tärkein – käytä tervettä järkeä!

Kuva: NordenBladet
Lähde: NordenBladet.ee

 

Avainsanat: turvallinen matka, turvallinen matkakohde lapsiperheille, turvallinen matkakohde, turvallinen matkakohde yksin matkustavalle, turvallinen matkalaukku, turvallinen matkailu, turvallinen matkailumaa, turvallinen matkatoimisto, turvallinen matkapuhelin, turvallista matkaa, turvallista matkaa aalloilla elämän. turvallista matkaa aalloilla, turvallista matkaa englanniksi, turvallista matkaa in english, halpa ja turvallinen matkakohde, turvallista matkaa kanssa hyvän ystävän, turvallinen käsilaukku matkalle, matkusta turvallisesti, eurooppalainen sairausvakuutuskortti, EHIC. EU:n matkustajaoikeudet, matkustaja-alus turvallisuus, matkustaminen, matkustusturvallisuus, turvallisuus. matkailu, matkailuelinkeino, matkailuauto, matkailuautot, matkailumessut, matkailu messut, matkailuala, matkailuauto vuokraus, matkailualan perustutkinto, matkailu avartaa, matkailuvaunu, matkailuvaunut, matkailuauto b kortti, matkailuvaunu b-kortti, matkailualan työpaikat, matkailu suomessa, matkailu uutiset, matkailu ala, matkailu suomi, matkailu elokuvat, matkailu työpaikat, caravan matkailu, matkailu ja ravitsemisala, matkailublogi, matkailu artikkeli, matkailu avartaa englanniksi, matkailu foorumi, cityshoppari matkailu, matkailu avoimet työpaikat, matkailu äkkilähdöt, älypää matkailu, äkäslompolo matkailu, matkailu ja majoitus, matkailu blogilista, matkailu diilit. matkailu englanniksi, matkailu elinkeinona, matkailu finland, matkailu helsinki, matkailu ilmastonmuutos, matkailu ja ravintola-alan tes palkka, matkailu ja palveluliiketoiminta, matkailu ja ravintola ala. matkailu ja terveys, matkailu kotimaassa, matkailu koulutus, matkailu keskustelu, matkailu kiinnostaa lapsiarkea enemmän, matkailu lehti, matkailu lasten kanssa, matkailulehdet, matkailu lainsäädäntö, matkailumainos, matkailumarkkinointi, matkailu nähtävyydet, matkailu opiskelu, matkailuohjelma, matkailu pohjanmaa, matkailu suomessa kesällä


Tags assigned to this article:
äkäslompolo matkailuälypää matkailucaravan matkailucityshoppari matkailuEHICEU:n matkustajaoikeudeteurooppalainen sairausvakuutuskorttihalpa ja turvallinen matkakohdematkailumatkailu äkkilähdötmatkailu alamatkailu artikkelimatkailu avartaamatkailu avartaa englanniksimatkailu avoimet työpaikatmatkailu blogilistamatkailu diilitmatkailu elinkeinonamatkailu elokuvatmatkailu englanniksimatkailu finlandmatkailu foorumimatkailu helsinkimatkailu ilmastonmuutosmatkailu ja majoitusmatkailu ja palveluliiketoimintamatkailu ja ravintola alamatkailu ja ravintola-alan tes palkkamatkailu ja ravitsemisalamatkailu ja terveysmatkailu keskustelumatkailu kiinnostaa lapsiarkea enemmänmatkailu kotimaassamatkailu koulutusmatkailu lainsäädäntömatkailu lasten kanssamatkailu lehtimatkailu messutmatkailu nähtävyydetmatkailu opiskelumatkailu pohjanmaamatkailu suomessamatkailu suomessa kesällämatkailu suomimatkailu työpaikatmatkailu uutisetmatkailualamatkailualan perustutkintomatkailualan työpaikatmatkailuautomatkailuauto b korttimatkailuauto vuokrausmatkailuautotmatkailublogimatkailuelinkeinomatkailulehdetmatkailumainosmatkailumarkkinointimatkailumessutmatkailuohjelmamatkailuvaunumatkailuvaunu b-korttimatkailuvaunutmatkusta turvallisestimatkustaja-alus turvallisuusmatkustaminenmatkustusturvallisuusturvallinen käsilaukku matkalleturvallinen matkaturvallinen matkailuturvallinen matkailumaaturvallinen matkakohdeturvallinen matkakohde lapsiperheilleturvallinen matkakohde yksin matkustavalleturvallinen matkalaukkuturvallinen matkapuhelinturvallinen matkatoimistoturvallista matkaaturvallista matkaa aalloillaturvallista matkaa aalloilla elämänturvallista matkaa englanniksiturvallista matkaa in englishturvallista matkaa kanssa hyvän ystävänturvallisuus

Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory