Ohmygossip.fi / Ohmygossip Couture / OHMYGOSSIP Teen / Viihde & Julkkikset / Muoti & Kauneus / Rakkaus & Suhteet / Julkkisblogit / Haastattelut / Various NordenBladet.fi / Yhteisö, Politiikka & Liiketoiminta / Matkailu & Kulttuuri /Helena-Reet Ennetin blogi / Koti, Perhe & Lapset / Terveys & Hengellisyys /Uutiset

4 TAPAA blogata tehokkaammin

4 TAPAA blogata tehokkaammin

OHMYGOSSIP – Vaikka bloggaaminen onkin monille kivaa harrastusta, se on silti melkoisen aikaa vaativaa toimintaa. Tämä johtikin minut tämän päivän postituksen aiheeseen – kerron, miten sen voi tehdä järjestelmällisemmin, niin ettei siihen kuluisi liian paljon aikaa.

1. Tee postituksen ajatuksesta muistiinpanoja
Sinulle tuli loistava ajatus, mistä bogata, ja tiedät että siitä tulee hyvä postitus? Sitten jatkat toimiasi ja äkkiä se hyvä idea onkin kadonnut mielestäsi. Sellaisen tilanteen välttämiseksi kirjoita heti postituksen ajatus muistikirjaan tai puhelimeesi.

2. Luo rutiini
Löydä sopiva käytäntö, joka sinulla toimisi – kirjoita esimerkiksi monta postitusta samaan aikaan valmiiksi tai kuvaa eri postitusten kuvat kaikki kerralla tai joka aamu kahvin juomisen jälkeen kirjoita esimerkiksi yksi postitus. Jos sinulla on kiire (elämäähän täytyy elää ja koulu/työ, perhe vaativat myös aikansa), mutta haluat kuitenkin päivittää blogiasi pari kertaa viikossa, varaa yhtenä päivänä viikossa aikaa kirjoittaaksesi kaikki postitukset valmiiksi. Tai kirjoita pari sellaista postitusta valmiiksi, jotka ovat ns. hätävaihtoehtoja – jos todella huomaat, että tänä päivänä et ehdi kirjoittaa blogia, avaa edeltäkäsin valmisteltujen postitusten lista ja paina niistä jonkin kohdalla publish. Ajattele, kokeile ja testaa, miten työskentelet kaikkein tehokkaimmin.

Minä kirjoitan postituksen idean muistikirjaan ja sitten kun juniorilla on lounasnokoset tai kun olen pannut hänet illalla nukkumaan, tulen ja kirjoitan muistikirjassa olevasta aiheesta postituksen.

3. Kirjoita valmiiksi ja korjaa myöhemmin
Kirjoita ylös kaikki ajatukset, joita sinulla tulee kyseiseen aiheeseen liittyen mieleen. Kun se on tehty, siirry virheiden korjaamiseen – lue kaikki rauhallisesti läpi, muuta sanamuotoa, korjaa kirjoitusvirheet. Jos kirjoitat esimerkiksi jostain tuotteesta ja haluat lisätä oheen myös hinnan, mutta et tiedä sitä päästä, niin älä tuhlaa aikaa sen etsimiseen vaan merkitse hinta esimerkiksi #-merkillä – niin löydät kaiken epäselvän myöhemmin nopeasti (Ctrl + F) ja voit korjata.

4. Kirjoita lyhyemmin
Vaikka pitkät, runsassisältöiset ja perusteelliset postitukset ovatkin hyviä, usein niitä ei todellisuudessa viitsitä lukea loppuun saakka. Kirjoita hieman lyhyempiä mutta informatiivisia postituksia, joista lukijat saavat kaiken tarvittavan tiedon. Mieluummin ei kuitenkaan vähempää kuin 300 sanaa – tämä postitus on esimerkiksi 330 sanainen ja täsmälleen sopivan pituinen.

Millaisia vinkkejä sinulla on bloggaamiseen? 🙂

Lähde: mariliisanger.nordenbladet.ee


Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory