Ohmygossip.fi / Ohmygossip Couture / OHMYGOSSIP Teen / Viihde & Julkkikset / Muoti & Kauneus / Rakkaus & Suhteet / Julkkisblogit / Haastattelut / Various NordenBladet.fi / Yhteisö, Politiikka & Liiketoiminta / Matkailu & Kulttuuri /Helena-Reet Ennetin blogi / Koti, Perhe & Lapset / Terveys & Hengellisyys /Uutiset

Tuija Järvinen: Vierailemme keittiössäni

Tuija Järvinen: Vierailemme keittiössäni

OHMYGOSSIP – Tervehdys ”Tuijan keittiöstä!” Pidän todella paljon hyvästä ruuasta. Olen viime vuosien aikana ottanut käyttöön oikeat ruoka-aineet (ei light -tuotteita), kermaa, juustoa ja voita ruuanlaitossa. Erona entiseen on ruoka-annoskokojeni pieneneminen.

Syön useimmiten pääruuan jälkiruokalautasesta ja erikseen tietysti salaatin, jota on saman verran. Kevyttä salaattia voit popsia mielin määrin. Sitä kannattaa syödä ensin niin, että et enää jaksa pääruokaa syödä kovin paljoa. Useimmiten syön nykyään vain yhden lämpimän aterian puolen päivän tietämillä ja iltaa kohden kevennän. Illallisella syön vaikka ruokaisan tonnikalasalaatin. Illalla juon teetä ja saatan syödä omenan tai syödä hiukan luonnonjugurttia, jossa on marjoja. Juomavetenä on aina vesi, jota pyrin juomaan vähintään 2 litraa päivässä.

Koska en enää käytä viljatuotteita, syön aamiaiseksi jugurttia ja marjoja tai sitten teen smoothien vaikka sokerittomasta mustikkakeitosta, jugurtista ja banaanista. Joka kerta en edes tee tästä smoothieta vaan syön eri ainekset lautaselta. Todella terveellisiä smoothieita saat myös punajuuresta ja porkkanasta. Näitä erilaisia smoothie versioita voit ihan itsekin suunnitella ja kokeilla. Netti on myös niitä pullollaan.

Vyötäröni ja vatsani pienentyy ja kasvoni ovat myös kaventuneet, jos ihmisten mielipiteitä on uskominen. Huomaahan sen eron itsekin vanhoihin kuviin verrattaessa. Se on ollut ilahduttavaa huomata myös, että oloni on kevyemmän ja nuorentuneemman oloinen. Eli näillä mennään eteenpäin. Vatsavaivat alkavat myös olla entistä elämää.

Todellinen suosikkikeittoni on: bataatti-porkkanakeitto. Ainekset keitetään pehmeiksi ja survotaan vaikka blenderissä. Lisätään hiukka esim. soijamaitoa ja haluamasi mausteita sekaan. Nam! Pinaattikeitosta myös pidän. Useimmiten ostan sen valmiina.

Teen joka päivä siis itse ruokani ja se on sitä parasta eli kotiruokaa. Ruoka eli ravinto on siis todella tärkeä osa terveyttäsi, se voi parhaimmillaan joko parantaa tai pilata terveytesi. Mikäli et ole nk. kokki-ihminen, älä masennu! Itse opin tekemään ruokaa vasta, kun sain lapseni eli siinä 30-kympin hujakoilla.  Koskaan ei ole liian myöhäistä oppia.

Kansikuvassa: punajuuri-porkkanasmoothie. Valokuvat: tj

Meloni-viinirypäle-kurkku-tonnikala-feta-jäävuorisalaatti (päällä herneenversoja). Voi syödä pääruokana tai ihan salaattina. Tästä annoksesta syö neljä ihmistä.

Aamupalani: Luonnonjugurttia, banaani ja sokeroimaton mustikkakeitto.

Bataatti-porkkanakeitto & herneenversoja

Pääruoka: Basmati superriisiä, broileria kerma-vuohenjuusto-aurajuustokastikkeessa. Melonia, fetaa, viinirypäleitä ja salaatinlehtiä. Juomana sitruunavesi (todella terveellistä ja pitäisi juoda joka päivä).

 

 

 

 


Tags assigned to this article:
Nordic BloggersruokaTuija Järvinen

Mainos:




High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory