Ohmygossip.fi / Ohmygossip Couture / OHMYGOSSIP Teen / Viihde & Julkkikset / Muoti & Kauneus / Rakkaus & Suhteet / Julkkisblogit / Haastattelut / Various NordenBladet.fi / Yhteisö, Politiikka & Liiketoiminta / Matkailu & Kulttuuri /Helena-Reet Ennetin blogi / Koti, Perhe & Lapset / Terveys & Hengellisyys /Uutiset

Minne ja miten paeta, jos alueellasi räjähtää YDINPOMMI?

Minne ja miten paeta, jos alueellasi räjähtää YDINPOMMI?

OHMYGOSSIP – OHMYGOSSIP on laatinut tieteilijöiden ja asiantuntijoiden tuella ohjeet siitä, miten ihmisen tulisi toimia, jos hänen alueellaan räjähtää ydinpommi. Ydinpommin räjähdyksestä saat tietää silloin, kun tapahtuu äkillinen kirkkaan valkoisen valon välähdys, joka voi sokaista sinut, kun olet 50 mailin (80,5 km) säteellä räjähdyksen keskipisteestä. Jos näkökykysi jonain hetkenä taas selkeää ja et tunne äkillistä syvää rauhan tunnetta, olet ilmeisesti hengissä.

Toinen atomipommin räjähdyksen tuntomerkki ovat jopa kolmannen asteen palovammat, jos satut olemaan räjähdyspisteestä enintään 16 km säteellä. Ja tietysti se ydinpommin tavaramerkkinä oleva sienimäinen pilvi taivaalla.

Heti kun tajuat, mitä tapahtuu, sinun pitäisi löytää suoja pelastuaksesi radioaktiiviselta pölyltä. Tulisi suojautua kaikkein tiiviimmän ja paksuimman rakennuksen suojaan, mitä löydät. Mitä paksumpi, sitä parempi.

Esimerkiksi: paksut tiili- ja betonirakennukset, joissa ei ole ikkunoita. Tai maanalaiset suojapaikat kuten kellarit tai vaikkapa puolikellarit. Sellaisiin paikkoihin piiloutuessa voit saada hyvällä tuurilla vain 0,5 % eli 1/200 siitä radioaktiivisesta säteilystä, jonka saisit ulkosalla oleskellessasi. Selvää on, että paras ratkaisu on pommisuoja, mutta yleensä sellaista ei ole käden ulottuvilla.

Puiset rakennukset kuten esimerkiksi uusasuinalueiden ristikkotalot eivät valitettavasti tarjoa säteilyltä mainittavampaa suojaa. Jos tiedät, että läheisyydessä on jokin varmempi suoja ja pystyt hankkiutumaan sinne viidessä minuutissa, kannattaa heti ottaa riski. Mutta jos sinne ehtiminen vaatii taivasalla oloa esimerkiksi 15 minuutin ajan, jää alkuperäiseen suojapaikkaasi noin tunniksi ja liiku vasta sitten. Siinä ajassa ydinpölyn laskeutuminen nimittäin vähenee merkittävissä määrin.

Kun olet paksuseinäisessä suojapaikassasi, pysyttele etäällä ovista ja ikkunoista. Mahdollisuuksien mukaan käy suihkussa ja pyyhi paljaat ruumiinosasi märällä pyyhkeellä ja riisu saastuneet vaatteet. Pane vaatteet muovipussiin, sulje se tiiviisti ja vie se itsestäsi ja muista mahdollisimman kauas. Käytä suihkussa sampoota ja saippuaa, mutta elä hankaa tai raavi ihoasi. Ja älä käytä hiusbalsamia, koska se liimaa radioaktiivisia aineita hiuksiisi. Kun olet puhdas, niistä kunnolla nenäsi, pyyhi kulmakarvasi, ripsesi ja korvasi poistaaksesi mahdollisimman paljon jäljelle jääneestä radioaktiivisesta saasteesta.

Juo ehdottomasti ainoastaan pullovettä ja syö suljetussa pakkauksessa olevaa ruokaa – kunnes pelastusmiehistö löytää sinut. Odotellessa kuuntele radiota ollaksesi perillä tapahtuvasta ja kuullaksesi, miten voi saada apua.

Kuva: OHMYGOSSIP
Lähde: Ohmygossip.com


Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory