Ohmygossip.fi / Ohmygossip Couture / OHMYGOSSIP Teen / Viihde & Julkkikset / Muoti & Kauneus / Rakkaus & Suhteet / Julkkisblogit / Haastattelut / Various NordenBladet.fi / Yhteisö, Politiikka & Liiketoiminta / Matkailu & Kulttuuri /Helena-Reet Ennetin blogi / Koti, Perhe & Lapset / Terveys & Hengellisyys /Uutiset

7 VIRHEELLISTÄ myyttiä aknesta

7 VIRHEELLISTÄ myyttiä aknesta

OHMYGOSSIP – Finnit eivät kiusaa vain teini-ikäisiä ja niistä eroon pääsemiseksi ei tarvitse pestä kasvoja useammin. OHMYGOSSIP etsi teille yleisiä aknea koskevia myyttejä, joita ei suinkaan kannata uskoa.

Myytti 1: finnit ovat teinien ongelma. Milloin ja miten akne kenellekin aiheutuu, on suuressa määrin perintötekijöistä johtuva. Monilla sitä on vain teini-iässä, mutta on paljon ihmisiä, joita se vaivaa myös aikuisena – jopa 40-55 % 20-40-vuotiaista kärsii tästä vaivasta, kirjoittaa Men´s Health.

Myytti 2: sinun täytyy pestä kasvot useammin. Taajempi kasvojen peseminen ei hoida sinun finnejäsi, sillä syy niihin on muualla – esimerkiksi hormoneissa, stressissä tai sitten sitä aiheuttavat geenit. Tietysti bakteereillakin on oma osansa ja samoin aknea voivat pahentaa huokosia umpeuttavat ihotuotteet. Niiden osalta kasvojen peseminen auttaa, mutta tavallisesti kyseessä ei ole aknen ainoa syy.

Myytti 3: aurinko auttaa pääsemään finneistä eroon. Se on typerää puhetta. Aurinko heikentää ihossamme olevaa immuunijärjestelmää, ja se ei ole yleisesti ottaen hyvä, koska tätä järjestelmää tarvitaan suojaksi tulehduksia ja ihosyöpää vastaan. Plus vielä se, että liian paljon aurinkoa aiheuttaa ryppyjä ja pigmenttiläiskiä. Aurinko tarjoaa tilapäistä lievitystä ainoastaan ekseeman ja psoriasiksen yhteydessä.

Myytti 4: rasvaisen ruoan syöminen aiheuttaa aknea. Sillä saattaa olla osansa vain niillä ihmisillä, joilla on taipumusta akneen.

Myytti 5: mustat pisteet ovat tiehyisiin jäänyttä likaa. Kun karvanystyyn muodostuu rasvaa ja ihosoluja, ihoon voi syntyä joko mustia tai valkoisia pisteitä. Mustat pisteet ovat avoimessa tiehyessä, näpyn aineet ovat hapettuneet. Kun tiehyt on suljettu ja sisältö ei voi hapettua, syntyy valkoinen piste. Mustilla pisteillä ei ole mitään tekemistä lian kanssa: kyseessä on hapettunut keratiini, yksi ihon tärkeimmistä ainesosista.

Myytti 6: näppyjen puristaminen ei ole paha asia. Päinvastoin – se on kauhea ajatus. Finnin puristamisella aiheutettu vamma luo tilanteen, jossa vaurioituneeseen kohtaan pääsee enemmän bakteereita ja tulehdus kasvaa. Se tekee näppylästä pahemmaksi ja parantuessa siitä voi jäädä jälki. Näpyn puristamine voi antaa hyviä tuloksia silloin, kun se on kypsynyt ja ei ole tulehtunut, kivulias tai punainen.

Myytti 7: ennen parantumistaan akne muuttuu pahemmaksi. Voi olla, että olet kuullut väitteen, jonka mukaan uusi aknenvastainen ihonhoito on sellainen, että akne näyttää ennen paranemistaan oikeastaan pahemmalta kuin alun perin. Sellainen väite ei ole tosi, mutta joidenkin reseptilääkkeiden yhteydessä sitä voi esiintyä.

Kuva: PantherMedia/Viktor Cap/Scanpix


Tags assigned to this article:
finnitterveys

Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory