Ohmygossip.fi / Ohmygossip Couture / OHMYGOSSIP Teen / Viihde & Julkkikset / Muoti & Kauneus / Rakkaus & Suhteet / Julkkisblogit / Haastattelut / Various NordenBladet.fi / Yhteisö, Politiikka & Liiketoiminta / Matkailu & Kulttuuri /Helena-Reet Ennetin blogi / Koti, Perhe & Lapset / Terveys & Hengellisyys /Uutiset

NÄILLÄ KOTOA LÖYTYVILLÄ luonnollisilla aineilla voitte karkottaa punkkeja!

NÄILLÄ KOTOA LÖYTYVILLÄ luonnollisilla aineilla voitte karkottaa punkkeja!

OHMYGOSSIP – Pohjoismaissa punkit aiheuttavat ihmisille vuosi vuodelta enemmän huolia, sillä vielä vuosikymmen sitten suhteellisen vaaraton punkki on nyt muuttunut peltojen myrkyttämisen ja ruiskuttamisen tuloksena niin myrkylliseksi, että se on usein ihmiselle hengenvaarallinen. Usein rokottamisestakaan ei ole apua.

Missä punkki elää ja milloin punkit ovat aktiivisia?
Enemmän kuin 90 % elämästään punkit viettävät ”isännistään” itsenäisinä avoimessa luonnossa, niityillä ja metsissä. Kausiluonteinen aktiivisuus alkaa vuorokausilämpötilan noustessa plussan puolelle eli maaliskuussa, kun aikuiset punkit etsiskelevät ravintoa maanpinnan lähellä. Punkit liikkuvat jopa metrinkorkuisen kasvuston ”latvoihin” huhtikuussa ja toukokuun alussa, kun lämpötila on matala ja ilmankosteuspitoisuus suuri. Kesäkuu ja heinäkuu ovat matalan ilmankosteuden kautta ja punkeilta kuluu erittäin paljon energiaa kasveilla ylös ja alas kiipeilyyn. Toinen aktiivinen kausi alkaa tavallisesti syys-lokakuussa, kun ilmankosteus ja myös ilman lämpötila ovat matalia. Silloin punkit liikkuvat maanpinnan lähellä kunnes ulkolämpötilan lasku pakottaa ne talvella lähes liikkumattomiksi. Kausittaisen aktiivisuuden lisäksi punkeilla on myös päivittäisiä aktiivisempia aikoja ympäristön mukaisesti eli aamuisin ja iltapäivisin. Punkkikausi, se on punkkien biologisen aktiivisuuden kausi, joka kestää tavallisesti huhtikuusta lokakuuhun, ja voi leutona talvena pidentyä merkittävästi. Punkki muuttuu aktiiviseksi, kun päivän keskilämpötila on 6–7 astetta.

Kaikkein helpoin ”punkintorjuntaväline” on hoidettu puutarha – leikatkaa ruoho usein, poistakaa pudonneet lehdet. Käyttäkää mahdollisuuksien mukaan puuhaketta tai soraa nurmikon ja metsämaiden välissä pitämään punkit leikkikentistä ja lepoalueista loitolla. Välttäkää korkeassa ruohikossa kulkemista.

Kuinka suojata itseä luonnossa kotikeinoin?
1. Valkosipuli: Punkit eivät pidä valkosipulin hajusta. Punkeilta voitte suojata itseänne sekä valkosipulia syömällä että voitelemalla sitä käsiin ja jalkoihin. Tuoreita valkosipulinkynsiä voitte myös metsään mennessänne panna kumisaappaiden varsiin!
2. Sitrukset torjunta-aineina: Keittäkää sitrushedelmien kuoria (sitruuna, appelsiini, limetti) vedessä ja antakaa jäähtyä. Voidelkaa valmista sekoitusta iholle. Voitte panna aineen esimerkiksi suihkepulloon, jolla sitä on helpompi levittää.
3. Erilaiset eteeriset öljyt: Punkkeja voi karkottaa myös seuraavilla tuoksuilla – rosmariini, basilika, setri, laventeli ja puolanminttu. Sekoittakaa enintään kolmea öljyä puhtaaseen manteliöljyyn ja levittäkää iholle.
4. Saippua torjunta-aineena: Sekoittakaa 10-15 pisaraa eteeristä öljyä (melissa, puolanminttu, laventeli tai kurjenpolvi) 30 gr nestesaippuaan ja peseytykää tällä liuoksella ennen luontoon menoa.


Mainos:




High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory