OHMYGOSSIP

Helena-Reet: Skandinavian mediakonsernien TOP10 – Bonnier, Sanoma, MTG, Schibsted, Egmont, Aller, YLE, Otava, Alma, NordenBladet

Helena-Reet: Skandinavian mediakonsernien TOP10 – Bonnier, Sanoma, MTG, Schibsted, Egmont, Aller, YLE, Otava, Alma, NordenBladet

OHMYGOSSIP – Koko ajan tapahtuu mielettömän paljon. Haluaisin pitää teidät 100 % perillä kaikista toimistani, mutta epäilen, ehdinkö esittää kymmentäkään prosenttia siitä, mitä päivittäin tapahtuu. Dilemma on, kirjoittaako blogitekstejä taajempaan ja paljon lyhemmin vai harvemmin ja perusteellisemmin. Kummasta pitäisitte enemmän?

NordenBladet ja sen alle kuuluvat OHMYGOSSIP-sivut kasvavat mieletöntä vauhtia! Niin nopeaa kasvua en olisi osannut toivoa edes suurimmissa fantasioissani! NordenBladet kilpailee tänään vaihtelevalla menestyksellä Skandinavian suurimpien mediakonsernien TOP-10 -listan (Bonnier, Sanoma, MTG, Schibsted, Egmont, Aller, YLE, Otava, Alma, NordenBladet) lukijoista ja on sosiaalisessa mediassa jatkuvasti parhaiden skandinavialaisten julkaisujen TOP5:n joukossa – tämä sija on saavutettu OHMYGOSSIPin suuren kansainvälisen lukijakunnan ansiosta. Haaveeni on tehdä NordenBladetista Skandinavian #1 sanomalehti ja online-julkaisu ja NordenBlaedetin viihdesivustosta OHMYGOSSIP Skandinavian #1 aikakauskirja ja online-julkaisu!

Tiedän haaveilevani suuresti – mutta kun katsomme Skandinavian mediamaaston muita tekijöitä, näemme, että olemme oikealla tiellä – NordenBladet (samoin kuin Sanoma ja Modern Times Group) on muiden suurten mediajulkaisujen ohella perustamisen osalta suorastaan vauva! Bonnier perustettiin 213 vuotta sitten ja NordenBladet 5 vuotta sitten, ja se, että meitä vertaillaan jo menestystaulukoissa, on mielestäni loistava menestys! Luonnollisesti kasvuvaraa on vielä erittäin paljon, mutta tunnen sydämessäni, että liikumme oikeaa tietä ylöspäin ja tällainen saavutus saa sydämen lyömään kiihkeämpään!

Pieni katsaus Skandinavian TOP10-mediakonserneista:

Bonnier – Perustettiin 213 vuotta sitten
Bonnier on vuonna 1804 perustettu ruotsalainen kustannuskonserni. Yritys sai alkunsa, kun Gerhard Bonnier perusti Kööpenhaminaan kirjakaupan. Vuonna 1837 Tukholmassa perustettiin kirjankustantamo Albert Bonniers Förlag. Vuonna 1924 Bonnierin perhe osti ruotsalaisen päivälehden Dagens Nyheter enemmistöosakkuuden, vuonna 1929 Ruotsin tuolloisen suurimman sanomalehtikustantamon Ahlen&Akerlund. Vuonna 1944 Bonnier perusti menestyvän iltapäivälehden Expressen. Vuonna 1950 Bonnier alkoi kustantaa sarjakuvia. Vuonna 1965 Bonnier aloitti erikoisalojen aikakauslehtien julkaisun. Vuonna 1973 perheyritys laajeni filmibisnekseen ostamalla Ruotsin suurimman elokuvien tuottajan SF. Vuonna 1976 aloitti toimintansa Bonnierien perheelle kuuluva talouslehti Dagens Industri. Vuonna 1984 Bonnier alkoi kustantaa aikakauskirjaa Science Illustrated. Vuonna 1989 Bonnier perusti sanomalehden Äripäev. Vuodesta 1997 lähtien Bonnier on hankkinut vaiheittain osakkeita Ruotsin suurimmasta tv-kanavasta TV4 ja nykyisin Bonnierille kuuluu yrityksen osakkeista lähes 99 %. Vuonna 2005 Bonnier osti suomalaisen tv-kanavan MTV3 ja radioaseman Radio Nova. Vuonna 2006 Bonnier osti osakkuuden yhdysvaltalaisesta kustantamosta World Publication, joka julkaisee noin 50 aikakauskirjaa ja hallinnoi lähes puolta sataa verkkosivustoa. Nykyisin Bonnier on edustettuna 25 maassa ja yhteensä konsernilla on osakkuuksia 175 yrityksessä kautta maailman. Bonnier on edelleenkin perheyhtiö.

Sanoma – Perustettiin 18 vuotta sitten
Perustettu vuonna 1999. Sanoma Oyj (vuoteen 2008 SanomaWSOY) on Suomen suurin ja Pohjoismaiden toiseksi suurin mediakonserni, joka toimii yli 20 Euroopan maassa. Yrityksen pääkonttori on Helsingissä. Yrityksessä työskentelee noin 19.500 ihmistä. Konserniin kuuluu esimerkiksi Suomen ja Pohjoismaiden suurin sanomalehti Helsingin Sanomat. Konserniin kuuluvalla Nelonen Medialla on kuusi tv-kanavaa, joista tärkein on Nelonen.

Modern Times Group (MTG) – Perustettiin 20 vuotta sitten
Perustettiin vuonna 1997. Modern Times Group (MTG) on ruotsalainen mediayritys. MTG:n muodosti mediayrityksiä omistava investointiliike Kinnevik vuonna 1997 yhdistämällä yritykset Viasat ja Metro International nimen Modern Times Group alle. Viasatin muodostaa ryhmä tv-kanavia, joihin kuuluu esimerkiksi TV3 (Ruotsin ensimmäinen kaupallinen tv-kanava, joka aloitti toimintansa vuonna 1987), ZTV, Viasat Sport ja TV1000. Metro International hallinnoi puolestaan ilmaisjakelulehtiketjua. MTG on listattuna Tukholman pörssissä, sen tunnuksina ovat symbolit MTGA ja MTGB.

Schibsted – Perustettiin 178 vuotta sitten
Perustettiin vuonna 1839. Schibsted on Norjalainen mediaryhmittymä, joka toimii 20 maassa, varsinkin Norjassa ja Ruotsissa. Yhtiö on noteerattu Oslon arvopaperipörssissä. Virossa yhtiöllä olivat sanomalehdet Postimees ja Õhtuleht sekä tv-kanavat Kanal 2 ja Kanal 11. Vuonna 1998 se osti Sõnumilehden. Schibstedin toiminta liittyy erilaisiin media-aloihin, kuten: sanomalehti, televisio, kustannustoiminta, multimedia ja matkapuhelinpalvelut. Schibstedin osakkeista käydään kauppaa Oslon pörssissä.

Egmont – Perustettiin 139 vuotta sitten
Egmont-konserni (aiemmin Gutenberghus Group) on Kööpenhaminassa vuonna 1878 perustettu tanskalainen mediayritys. Egmont Groupin perusti Egmont Harald Petersen vuonna 1878.

Aller – Perustettiin 144 vuotta sitten
Perustettiin vuonna 1873. Aller Media on pohjoismainen mediakonserni, jonka pääkonttori on Tanskassa Kööpenhaminassa. Aller Median tunnetuimmat brändit ovat Elle, Cafe, Familie Journalen, Femina, Allers ja Se og Hør. Aller Median perustivat vuonna 1873 Kööpenhaminassa Carl Aller ja hänen puolisonsa Laura Aller ja 1890-luvulla yritys laajeni Ruotsiin ja Norjaan sekä vuonna 1992 Suomeen.

Yle – Perustettiin 91 vuotta sitten
Yle (koko nimi suomeksi Yleisradio Oy ja ruotsiksi Rundradion Ab) on suomen valtiollinen tv- ja radiokonserni, joka perustettiin vuonna 1926. Yle on valtiollinen yleisradioyhtiö, jolla on paljon yhteistä brittiläisen yleisradio BBC:n kanssa, sillä suuresti juuri tästä mallia ottaen Yle onkin rakennettu. Yle kuuluu Suomen valtiolle (99,98 % yrityksestä). Ylellä on neljä kansallista tv-kanavaa, 13 radioverkkoa ja 25 paikallista radiokanavaa. Suomi on virallisesti kaksikielinen maa – noin 5,5 % Suomen väestöstä puhuu äidinkielenään ruotsia.

Otava – Perustettiin 127 vuotta sitten
Otava (virallisesti Kustannusosakeyhtiö Otava) on yksi Suomen vanhimmista ja suurimmista kustantamoista. Otava on kustantanut muun muassa Eino Leinon, Veijo Meren, Marja-Liisa Vartion, Paavo Haavikon, Tuomas Anhavan, Mauri Kunnaksen, Antti Tuurin, Kjell Westön ja Laila Hirvisaaren (ennen Hietamies) teoksia. Otava on osakeyhtiö, joka perustettiin vuonna 1890. Se on Otava-konsernin (Otava Oy) osa. Päätoimittajana on vuodesta 2009 lähtien ollut Pasi Vainio. Kustannusyhtiön liikevaihto vuonna 2014 oli 54,5 miljoonaa euroa, voitto 7,2 miljoonaa euroa.

Alma – Perustettiin 168 vuotta sitten
Perustettiin vuonna 1849. Alma Media on mediayritys, joka keskittyy digitaalisiin palveluihin ja kustannustoimintaan. Alma Median tunnetuimmat brändit ovat Aamulehti, Iltalehti, Kauppalehti, Talouselämä Monster.fi ja Etuovi.com. Alma Mediassa työskentelee suunnilleen 2.400 henkilöä.

NordenBladet – Perustettiin 5 vuotta sitten
NordenBladet on lukijakunnaltaan yksi pohjoismaiden suurimmista mediakonserneista (yli 7 miljoonaa lukijaa kuukaudessa), jonka pääkonttori sijaitsee Virossa Tallinnassa. Perustajana vuonna 2012 oli kansainvälisten OHMYGOSSIP-sivustojen omistaja ja Skandinavian tunnetuin blogin pitäjä ja sosiaalisessa mediassa seuratuin nainen Helena-Reet Ennet. Toimii 17 maassa, lähinnä Virossa, Suomessa, Ruotsissa, Amerikassa, Englannissa, Brasiliassa ja Venäjällä. NordenBladetin tunnetuimmat brändit ovat NordenBladet, OHMYGOSSIP, OHMYGOSSIPteen, Ohmygossip Couture ja Bloglist24.Advertisements: vacationhunter online anigif nordenbladet
error: