OHMYGOSSIP

Helena-Reet: 5 NÄHTÄVYYTTÄ, joissa Marokon Marrakechissa suosittelen ehdottomasti käymään + Matkakuvat!

Helena-Reet: 5 NÄHTÄVYYTTÄ, joissa Marokon Marrakechissa suosittelen ehdottomasti käymään + Matkakuvat!

OHMYGOSSIP – Pohjoismaalaiset suosivat lomamatkojensa kohteina paikkoja, joissa on palmuja, altaita, kirjavia etelämaalaisia tavaroita täynnään olevia markkinoita, maukasta paikallista ruokaa tarjoavia ravintoloita ja lämmin ilmasto. Tästä syystä Marokko on juuri sellainen paikka, johon aina useammin halutaan mennä lomalle tai kokousmatkalle. Aurinko on taattu ja lämpötila on miellyttävä. Marokon Marrakechiin kannattaa matkustaa vuoden ympäri, vaikkakin kevät ja syksy ovat kaupungin parhaat kaudet. Keskikesällä voi olla hieman liian kuuma (lähes 38 ºC), elokuussa ramadanin aikaan kaupat ja ravintolat ovat usein kiinni. 

Marrakech lumoaa eksoottisella monipuolisuudellaan, jonka luonteenomainen piirre on eri kulttuurien ja aikakausien rauhallinen rinnakkaiselo. Marrakechissa itämainen kulttuuri kohtaa länsimaisen, keskiaika tämän päivän nykyajan. NordenBladet esittelee teille 5 nähtävyyttä, joissa Marrakechissa käydessä kannattaa ehdottomasti käydä.

1. Djemaa el-Fna eli Tarinankertojien aukio
Tämä on Marrakechin ilmeisesti tunnetuimpia paikkoja vanhassakaupungissa (medinassa). Aukio on laaja kaupustelupaikka ja koko kaupungin erilaisten toimintojen keskipiste. Djemaa el-Fnan vilkkaalla ja meluisalla aukiolla voi tavata esityksiään suorittavia amatööri- ja ammattimuusikoita, akrobaatteja, taikureita, tarinankertojia, ennustajia, eläintenkesyttäjiä ja muita viihdyttäjiä. Paikka tunnetaan myös kuolleiden tai hirtettyjen aukiona, sillä vielä vuonna 1912 juuri täällä pidettiin rikollisten julkisia oikeudenkäyntejä ja tarvittaessa myös kuolemanrangaistus vietiin samassa paikassa täytäntöön. Marrakechin vanhakaupunki kuuluu Unescon maailmanperintöluetteloon. Kaupungin historiallisen merkityksen vuoksi Marrakechissa voi nähdä paljon kiinnostavaa historiallista arkkitehtuuria. Kaupunginmuuri, joka on pääosin rakennettu 1100-luvulla, on 19 kilometrin pituinen. Muuri on jopa 5,8 m korkea ja siinä on 20 porttia ja noin 200 tornia.

2. Marrakechin berberitori (souk)
Omaperäinen nähtävyys ja mikseipä myös hyödyllisten ostosten tekopaikka on Marrakechin berberitori (souk) – suurin lajissaan Marokossa. Tältä useista pienistä erillisistä toreista koostuvalta torilta voi löytää hyvin erilaista tavaraa berberien käsitöistä aina nykyaikaiseen elektroniikkaan saakka.

3. Bahia-palatsi (osoite: Medina Avenue Imam el Ghazali, Marrakech 40000, Marokko) 
Bahia-palatsi on 1900-luvun alussa visiiri Ba Ahmed Ben Moussan itselleen ja neljälle puolisolleen kodiksi rakennuttama mahtava palatsi. Se on Marrakechin hallitsijoiden varakkuudesta ja elämäntavoista loistavasti säilynyt todiste. Bahia-palatsissa vierailu vie kävijän takaisin mahtavan visiirin ja hänen haareminsa aikoihin. Bahian sisäpihojen, puutarhojen ja suihkulähteiden runsauden ansiosta tilaa riittää kaikille vieraille ja paikan ilmapiiri on kokemisen arvoinen.
4. Jardin Majorelle (osoite: Rue Yves Saint Laurent، Marrakesh 40090, Marokko)
Viideltä mantereelta koottuine monipuolisine kasvikokoelmineen Majorellen (kasvitieteellinen) puutarha on ollut turisteille avoinna vuodesta 1947 alkaen. Tämä puutarha tunnetaan kaktuskokoelmastaan, suihkulähteistään ja siellä elävistä enemmästä kuin 10 endeemisestä lintulajistaan. Kaikille kiinnostuneille avoimen Majorellen puutarhan loi ranskalainen taiteilija Jacques Majorelle – tämä kaunis yksityisalue oli hänen 40 vuotta kestäneen työnsä tulos. 18 vuoden kuluttua taiteilijan kuolemasta alueen ostivat Yves Saint Laurent ja Pierre Berge. He kunnostivat puiston yksityisalueena. Sinne on levitetty myös 1. kesäkuuta 2008 Pariisissa kuolleen muotisuunnittelijan tuhka.


5. Koutoubia-moskeija (osoite: Medina Jamaa El Fenna, Marrakech 40000, Marokko)
Djemaa el-Fnasta 200 metrin päässä sijaitseva Koutoubian moskeija on yksi kaupungin vanhimmista rakennuksista (rakennettiin 1100-luvun toisella puoliskolla) ja sen 77 m korkuinen minareetti kohoaa yli koko kaupungin. Moskeija tunnetaan myös sellaisilla nimillä kuten Kutubiyya Mosque, Jami’ al-Kutubiyah, Kotoubia Mosque, Kutubiya Mosque ja Kutubiyyin Mosque.
Kuvia ja videoita Marokon matkalta löydätte myös Helena-Reet Ennetin (@helenareetennet) ja Estella Elishevan (@estella.elisheva) Instagram-tileiltä.

Teksti ja Marokon matkakuvat: Helena-Reet Ennet
Mainos:
vacationhunter online

Mainos:
anigif nordenbladet

Mainos:

error: