Ohmygossip.fi / Ohmygossip Couture / OHMYGOSSIP Teen / Viihde & Julkkikset / Muoti & Kauneus / Rakkaus & Suhteet / Julkkisblogit / Haastattelut / Various NordenBladet.fi / Yhteisö, Politiikka & Liiketoiminta / Matkailu & Kulttuuri /Helena-Reet Ennetin blogi / Koti, Perhe & Lapset / Terveys & Hengellisyys /Uutiset

Tuija Järvinen: Ravinto on elimistömme tärkeä ”polttoaine”.

Tuija Järvinen: Ravinto on elimistömme tärkeä ”polttoaine”.

OHMYGOSSIP – Sateinen tervehdys lukijani! Kuopiossa on sataa ripeksinyt muutaman päivän ajan. Viimeisten meteorologien sääennusteiden mukaan huomenna pitäisi jälleen aurinko paistaa ja sää alkaa lämmetä. Nyt lämpötila on alle +14 astetta, hrrr…..melko kolea päivä siis jälleen tiedossa.

Tässä blogissa päätin kertoa ruokavaliostani. Ravinto on todella tärkeä elimistömme polttoaine. Monet ovat kiistelleet aamiaisen tärkeydestä mutta sanomattakin on selvää etteivät autotkaan kulje ilman polttoainetta eli bensaa.

Aamuisin syön kaurapuuroa, jota täydennän usein marjoilla ja mustikkakeitolla. Lisäksi syön pari näkkileipää, joiden päällä on juustoviipaleet tai pari broilerileikkelettä, kurkkua sekä tomaattia, joskus lisäksi salaatinlehtiä. Juon yhden kupin kahvia, vaikka se aiheuttaa närästystä. Mikäli jääkaapissa on tuoremehua, juon pienen lasillisen. Tuoremehu sisältää paljon sokeria, joten sitä ei suositella. Jos voit tehdä omat mehusi, se olisi paras ratkaisu vitamiinien saamiseksi ja sokerimäärän hillitsemiseksi. Samoin hillot kannattaa tehdä itse, jos on aikaa, halua ja kykyä niiden tekemiseen.

Lounaani ja päivällinen koostuvat lautasmallin mukaisesti. Puolet lautasesta sisältää erilaisia kasviksia ja salaattia. Toinen puoli koostuu kalasta tai broilerinlihasta. Kesäisin syön uusia perunoita mutta muutoin vältän perunansyöntiä sen tärkkelyksen takia. Syön sen sijaan bataattia eri muodoissa.

Välipala on myös tärkeä. Syön usein hedelmän tai maitorahkaa, johon laitan marjoja. Sokeria vältän kaikessa. Hunaja on parempi vaihtoehto. Leivänsyöntiä vältän jauhojen ja hiivan takia. Hiiva turvottaa vatsaa ja kasvattaa vyötäröä, ainakin minulla. Ja usein leivän päälle ladotaan vaikka miten, joten siitä tulee loppujen lopuksi aikamoinen kaloripommi!

Ennen nukkumaanmenoa syön usein hedelmäsalaattia, rahkaa tai pelkän hedelmän. Juon myös nk. ”Laihduttajan” yrttiteetä ison kupillisen. Vettä juon päivän mittaan koko ajan. Minulla on vesipullo aina mukana. Kotona myös vieressäni on aina iso puolen litran vesilasi. Olen huomannut, että monet juovat aivan liian vähän vettä. En juo limonadia enkä energiajuomia. Ne ovat huonoksi hampaille ja energiajuomat tuhoavat maksaa ja munuaisia runsaasti nautittuina.

Parasta on monipuolinen, kotiruoka. Teen myös ajoittain kasvisruokia. En syö joka päivä kalaa tai lihaa. Punaista lihaa en ole syönyt enää vuosiin. Se teki oloni huonoksi. Maha ei toiminut ja ummetusta esiintyi.

Panosta ruokaasi ja sen monipuolisuuteen sekä laatuun, se takaa sinulle paremman olon ja voit paremmin. ? Ps. Unohtamatta liikkumista!

Lohimedaljonki, meloni-kurkku-viinirypälesalaatti, suolakurkkua ja pinaattiperunapyrettä.

Bataattisiivuja, vihreätä parsaa, porkkanasiivuja, meloni-kurkkukiinankaalisalaattia ja kantarellituorejuustolla täytettyjä uunisilakoita kermaviilikastikkeella.

Tässäpä uunista otettu ruoka. Vieraita tulossa, kun näin paljon ruokaa tarjolla. Broileria, täytettyjä herkkusieniä ja tomaatteja, keitettejä porkkanoita ja parsakaalia. Lisäksi bataattiranskalaisia ja meloni-kurkkusalaattia.

Jälkiruuaksi näin kesällä käyvät esim. mansikat. Niitä voi syödä jäätelönkin kanssa. Itse syön erittäin harvoin jälkiruokaa.

 

 

 

 


Mainos:




High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory