Ohmygossip.fi / Ohmygossip Couture / OHMYGOSSIP Teen / Viihde & Julkkikset / Muoti & Kauneus / Rakkaus & Suhteet / Julkkisblogit / Haastattelut / Various NordenBladet.fi / Yhteisö, Politiikka & Liiketoiminta / Matkailu & Kulttuuri /Helena-Reet Ennetin blogi / Koti, Perhe & Lapset / Terveys & Hengellisyys /Uutiset

NÄIN neuvotaan lapselle rahankäyttöä! Koululaisen rahakirja: Menestys ei tule ilman uhrauksia!

NÄIN neuvotaan lapselle rahankäyttöä! Koululaisen rahakirja: Menestys ei tule ilman uhrauksia!

OHMYGOSSIP – Suomen kouluissa opetetaan opetushallituksen antamien suuntaviivojen mukaan tästä syksystä lähtien entistä enemmän taloustaitoja eli rahataitoja. Jos koulun antama rahatieto ei nuorelle riitä, lisää saa esimerkiksi tuoreesta kirjasta.

Teos Koululaisen rahakirja (readme.fi) lupaa opettaa nuorelle, miten edistetään unelmien toteutumista rahataitojen avulla.

1. Kateudesta eteenpäin
Kirjan tekijät antavat neuvoja siihen, miten kiusaamista ja kiukuttelua aiheuttava kateus muutetaan positiiviseksi voimaksi. Positiivisena voimana kateus voi saada ihmisen myös sisuuntumaan ja työskentelemään entistä lujemmin haluttujen asioiden eteen.

2. Toteuta toiveesi
Mahdottomilta kuulostavien unelmien toteutumisesta esimerkiksi otetaan Isac Elliot, jonka kerrotaan unelmoineen pikku pojasta asti kansainvälisestä menestyksestä. Cantores Minores -kuorolaisen ura sai potkua, kun isä vei pojan demon levy-yhtiölle. Levytyssopimus allekirjoitettiin neljä vuotta sitten. Kirja muistuttaa, että tähdeltä on jäänyt myös kivoja juttuja väliin työvelvoitteiden takia ja koulukin on pitänyt hoitaa. Menestys ei ole tullut ilman uhrauksia ja kovaa työtä. 15-vuotiaan Elliotin motoksi kerrotaan: Jos naapurit eivät naura sinun unelmillesi, unelmat eivät ole tarpeeksi isoja.

3. Älä usko helppoon
Kirja varoittaa konkreettisin esimerkein helpoista keinoista eli pikalainoista, jotka voivat viedä helposti velkakierteeseen. Yksikin velka voi aiheuttaa noidankehän, josta ei ole ulospääsyä.

4. Unelmien voima
Koululaisen pitää kirjan mukaan haluta, valita ja tehdä asioita unelmiensa eteen. Kirja lupaa, että elämä tuo eteen iloisia yllätyksiä niille, jotka tekevät työtä kohti unelmaansa.

5. Säästäminen kannattaa
Kirja kannustaa säästämään kertoen, että elämämme tärkein ihminen olemme me itse. Kirjan mukaan ensin kannattaa huolehtia omasta taloudesta ja sitten antaa rahat vasta toisille. “Se tarkoittaa, että jokaisesta rahasta, jonka itsellemme saamme, maksamme ensin itsellemme eli säästämme.” Kirja ei kerro, milloin rahaa on niin paljon, että siitä voisi antaa myös muille.

6. Tähtien tiellä
Kirjan mukaan laulaja Chisu ja Apulanta-yhtyekin ovat sijoittaneet arvopapereihin.

7. Lupaus supervoimista
Lopuksi kirja kertoo, että hyvin hoidettu talous, terveys ja ihmissuhteet antavat meille vankan pohjan, jolta uskaltaa lähteä kurottamaan kohti omia unelmia. Tätä tilaa verrataan supervoimiin. Kirjassa muistutetaan, että meillä jokaisella on vastuu hankkia itsellemme haluamaamme elintasoa vastaava toimeentulo.

Kirjan ovat kirjoittaneet Terhi Majasalmi ja Camilla Tuominen. Majasaari on kahden tyttären äiti, yrittäjä, sijoittaja ja varallisuusvalmentaja. Tuominen on start-up-yrityksen perustaja, toimitusjohtaja, tunneluennoitsija, visualisoija sekä kolmen teini-ikää lähestyvän pojan äiti.

Lähde: Iltalehti
Kuva: Isac Elliot (Instagram / @isacelliot)



Mainos:




High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory