Ohmygossip.fi / Ohmygossip Couture / OHMYGOSSIP Teen / Viihde & Julkkikset / Muoti & Kauneus / Rakkaus & Suhteet / Julkkisblogit / Haastattelut / Various NordenBladet.fi / Yhteisö, Politiikka & Liiketoiminta / Matkailu & Kulttuuri /Helena-Reet Ennetin blogi / Koti, Perhe & Lapset / Terveys & Hengellisyys /Uutiset

Tuija Järvinen: Tervehdys rakas lukijani! Hyvää Äitienpäivää!

Tuija Järvinen: Tervehdys rakas lukijani! Hyvää Äitienpäivää!

OHMYGOSSIP – Äitienpäivä on ovella ja elämme kohta puoliväliä toukokuuta. Sää ja ilma täällä Pohjois-Savossa on todella tuulinen ja kolea. Aurinko paistaa silloin tällöin taivaalta, mutta ei juurikaan lämmitä. Yöpakkasetkaan eivät ole täällä harvinaisia. Alkukesään ei ole enää kuin vajaat 3 viikkoa, joten jää nähtäväksi vastaanotammeko sen villahousuissa vaiko kesämekossa….

Grillauskausi avattu!
Avasin grillauskauteni eli grillasin hyvän ystäväni kanssa ensi kertaa viikko sitten. Kyllä se onnistuu kerrostalossakin, jos vain säännöt eivät sitä kiellä. Olen grillannut jo pari kesää tilavalla parvekkeellani ja sähkögrilli on siihen oiva kapine. Kaasugrilliä en todellakaan uskaltaisi edes käyttää.

LEMPIRUOKANI
Mieliruokani on lohi sen eri muodoissa. Eniten pidän lohimedaljongeista. Teen niiden kanssa usein bataattipyrettä ja siihen lisään päälle nokareen oikeaa voita. Lisukkeena keitettyjä kasviksia sekä tuoresalaatti. Tuoresalaatti voi sisältää vihreän salaatin lisäksi; tomaattia, kurkkua, melonia, ananasta, katkarapuja, ihan mitä vain mieleesi juolahtaa. Toisinaan teen salaatille kastikkeen laktoosittomasta kermaviilistä tai kreikkalaisesta maustamattomasta jogurtista ja maustan sen eri yrteillä, hunajalla ja sinapilla. Ajattelin kokeilla seuraavaksi itsetehtyjä kalapullia! Kalan ja ainekset voit sekoittaa hyvin ja helposti tehosekoittimessa. Siitä sitten vain pullia pyörittelemään uuniin. Grillaan siis kalaa, broileria, kasviksia, perunanpuolikkaita, täytettyjä herkkusieniä, ananasta jne.

Punaisen lihan syönnin olen jättänyt kokonaan. Rasvaisen punaisen lihan terveysvaikutukset lienevät jokseenkin kyseenalaisia. Päinvastoin se aiheuttaa monenlaisia sairauksia liikaa syötynä. Broileria olen syönyt vielä jonkin verran mutta sitäkin melko harvoin. Liha ei vaan nyt kertakaikkiaan maistu.

Soijarouhetta voit laittaa bolognese -kastikkeeseen jauhelihan tilalle. Erilaiset kasvisruuat ovat myös hyviä. Googlettamalla löydät hyviä ohjeita! Olen huomannut, kun ei syö rasvaista ja raskasta lihaa enää, ei liho, vaikka liikunta jäisi väliin viikoiksi sairaana ollessa. Että sekin hyöty tästä on olemassa. Olo on myös niin paljon kevyempi.

HERKUT
Ajattelin ostaa jäätelökoneen. Pidän jäätelöstä paljon. Omalla koneella voit tehdä juuri sellaista jäätelöä, kun haluat.  Yhä enemmän pitäisi pyrkiä luomuun. Nykyään nk. ”feikkiruokateollisuus” on miljardibisnes. Eli on syytä olla yhä tarkempi mitä suustaan alas laittaa jo terveydenkin takia. Turhia lisäravinteitakin on syytä välttää, jos ruokavalio on monipuolinen. Eipä tällä erää muuta.

Toivotan kaunista tulevaa ÄITIENPÄIVÄÄ!!!  Olen itsekin äiti, kahden älykkään ja fiksun aikuisen tyttären äiti, joista olen erittäin ylpeä ja kiitollinen!

Haliterkuin
tuija


Kuva: Tuija Järvinen (Susanna Karttunen)


Mainos:




High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory